Jdi na obsah Jdi na menu

 

SPORTOVNĚ-STŘELECKÝ KLUB Kout na Šumavě

 

      Sportovně střelecký klub v Koutě na Šumavě byl založen roku 1972 pod Svazem pro spolupráci s armádou (Svazarmem). V začátcích jsme trénovali a soutěžili na střelnicích v okolí, převážně ve Kdyni, Domažlicích a Starém Klíčově. V roce 1974 bylo rozhodnuto o zřízení střelnice vlastní za pomoci členů a MNV v Koutě na Šumavě, Strojní traktorové stanice Kout na Šumavě a lomu Tisová. 

Obrazek 

      Slavnostní otevření sportoviště proběhlo potom v létě roku 1975 za přítomnosti všech, kteří se na této výstavbě jakoukoli formou podíleli. K této příležitosti byla pořádána také velká střelecká soutěž ze samopalu, a to Krajský přebor branců za účasti střelců tehdejší Německé demokratické republiky.

Obrazek

Obrazek

 

      Od tohoto roku získali naši členové potřebné zázemí pro svoji činnost. Díky tomu jsme se mohli aktivněji a častěji zúčastňovat akcí, které pořádala Okresní rada střelectví při OV Svazarmu v Domažlicích. V Koutě začala být pravidelně pořádána okresní střelecká liga v libovolné a standardní malorážce a později také jedno kolo krajské střelecké ligy. Tradici sportovní střelby začali tvořit dvě pohárové soutěže, a to Pohár Vítězství a Pohár Šumavy v libovolné a standardní malorážce. Naše střelkyně a střelci se pravidelně účastní mnoha pohárových soutěží; od dětských ze vzduchovek až po střelbu dospělých. Na těchto akcích pravidelně dosahujeme dobrých umístění.

     
     

                     Obrazek                                  

Sportovně střelecký klub v Koutě na Šumavě vystupuje pod názvem pobočný spolek Českého střeleckého svazu z.s